Продължаваме своя разказ за още ужасни действия, които са законни в

...
Продължаваме своя разказ за още ужасни действия, които са законни в
Коментари Харесай

Още ужасни действия, които са законни в някои държави

Продължаваме своя роман за още ужасни дейности, които са законни в някои страни.

А ето и първата част на стататията.

Изнасилване

В Индия на брачна половинка е разрешено да изнасилва жена си. Съдия от Делхи постановява, че законите против насилствения секс не се ползват при брака. Случай, в който съдията гледал, бил на 21-годишна жена, която твърдяла, че е подписала документи за брак, откакто била дрогирана. След това, до момента в който била в нетрезво положение, тя била принудена да прави секс със своя „ брачен партньор “. Било открито, че казусът е недействителен и има „ липса на доказателства “, само че съдията постановил, че макар използването на принуждение, сексът не съставлява обезчестяване и нейният „ брачен партньор “ не е отговорен за никакво закононарушение. Брачното обезчестяване е законно и в Афганистан, Китай, Пакистан, Саудитска Арабия и на други места. През 2016 година индийското законодателство предложило да се посочи, че „ бракът не би трябвало да се смята за неотменимо единодушие за полов акт “, само че смяната в законите за полово принуждение на нацията е отхвърлена.

Кастрация

В някои обстановки Калифорния, Флорида, Джорджия, Луизиана, Монтана, Орегон, Тексас и Уисконсин разрешават наказването на половите нарушители посредством химическа или хирургическа кастрация. При химическа кастрация нарушителите получават неестествен женски хормон, който понижава тестостерона до равнища „ преди пубертета “. В Калифорния такова отнасяне се ползва за рецидивисти, а в Луизиана това е изискване за понижена или условна присъда. В Калифорния, Джорджия, Луизиана, Монтана и Уисконсин законите за кастрация се ползват единствено при положение на полови закононарушения против малолетни. В Тексас рецидивистите могат да изберат хирургична кастрация, а в Калифорния и Луизиана нарушителите могат да предпочетат хирургическа кастрация, а не химическа обработка. Към 2013 година Естония, Молдова, Полша, Русия и Южна Корея бяха измежду страните, които разрешават химическа или хирургическа кастрация на полови нарушители.

Телесно наказване

Телесно наказване се постановява от съда и се ползва обществено благодарение на бастуни, камшик от 9 ленти, каиши, тамариндски пръчки или камшици. Ударите на тези принадлежности нормално се нанасят по голия тил или дупето. Обикновено наказването е тежко, постоянно предизвиква надълбоко наблягане на плътта и голям брой разкъсвания на мускулите, възобновяване на които лишава дни, седмици или месеци.

Телесните санкции са законни в Бахамските острови, Ботсвана, Бруней, Доминика, някои общности в Еквадор, Гвиана, провинция Ачех, Индонезия, Иран, Малайзия, Нигерия, Пакистан, Катар, Сейнт Винсент и Гренадини, Саудитска Арабия, Сиера Леоне, Сингапур, Судан, Свазиленд, Танзания, Тонга, Тринидад и Тобаго, Тувалу, Обединените арабски емирства, Йемен и Зимбабве.

Известен случай на правосъдно наказване, обвързван с американски жител, се случи, когато Майкъл П. Фей, тогава 19-годишен, бил налаган с пръчки в Сингапур поради вандализъм. Според Фей, който получил четири удара от ратанов бастун с дебелина 1,3 сантиметра (0,5 инча) на 5 май 1994 г, инструментът „ оставил три тъмнокафяви белега на дясното му седалище и четири линии, всяка към половин инч необятна, на лявото. Служителите на пандиза го чули да вика: „ Умирам! “ след първия удар, макар че не си спомня да е казвал сходно нещо. Първоначално Фей е наказан на четири месеца затвор и шест удара с бастун, само че броят на ударите е понижен на два. Фей сподели, че наказването му е траяло към минута, след което е бил в положение да върви. Той не можел да седне комфортно няколко дни, а от раните си изпитвал болежка пет дни, след което почнали да отшумяват.

Убийство с камъни

Ислямският углавен кодекс планува метода на наказване ликвидиране с камъни или помиряване. Мъжете се заравят в пясъка до кръста, дамите – малко над гърдите. След това група палачи убива жертвата с камъни. Онези от наказаните, които съумяват да се измъкнат от дупките, в които са заровени, могат да бъдат освободени, само че за дамите е доста по-трудно да извършат подобен героизъм, тъй като са заровени по-дълбоко от мъжете. За да се подсигурява, че осъществяването не е нито прекомерно малко, нито прекомерно дълго, законът също по този начин дефинира размера на камъните, които ще бъдат употребявани. Днес камъните като средство за правосъдно наказване не престават да се употребяват в Иран, елементи от Нигерия, Пакистан, Судан и Обединените арабски емирства.

Робство

Въпреки 13-ата корекция на конституцията на Съединени американски щати, която отстранява робството в страната, то към момента се практикува в Съединени американски щати, с помощта на по този начин наречената наказателна уговорка на поправката. Въз основа на Северозападната разпоредба от 1787 година, клаузата разрешава на всеки, който е „ съответно наказан “ за закононарушение, да бъде подложен на насилствена работа като „ плебей на страната “. Изключението от премахването на робството отразява вярата, че упоритата работа е от значително значение за моралната реабилитация. Година след Гражданската война клаузата за наказване била употребена като опрощение за продажбата на негър в иго, откакто бил приет за отговорен за кражба в Мериленд. Скитничеството също може да докара до същото „ наказване “.

И до през днешния ден робството остава законно в Съединени американски щати, „ стига да е в сходство с наказателна присъда и в случай че е лимитирано до насилствен некомпенсиран труд “. Когато щатите осъзнават капацитета, наказателната уговорка трябвало да трансформира затворническите системи в предприятия за произвеждане на пари, употребявайки насилствен труд за произвеждане на „ затворнически артикули “, доста от тях почнали да ползват наказателната уговорка. Въпреки тестванията в съдилищата, клаузата е призната като конституционна и най-малко 37 щата са създали законно корпорациите да постановат трудов затвор в държавните затвори.

А ето и първата част на стататията.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР